Profile Sanitare

Profile sanitare

Industria alimentara functioneaza dupa norme de igiena privind productia, prelucrarea, depozitarea, pastrarea, transportul si desfacerea alimentelor.
Aceste norme de igiena se refera la dotarea unitatilor alimentare care trebuie sa fie confectionate din materiale rezistente la lovituri si coroziune, neferoase, usor de curatat, care sa nu afecteze proprietatile nutritive, fizico-chimice si organoleptice si sa nu favorizeze contaminarea microbiana a alimentelor cu care vin in contact.
Spatiile de pastrare a alimentelor sunt reprezentate de: depozite, magazii, camere frigorifice si trebuiesc construite cu suprafete netede, care sa nu permita retinerea reziduurilor sau sa fie greu accesibile, astfel incat sa se poata asigura cu usurinta curatarea si igienizarea.
Solutia tehnica pentru realizarea incaperilor pentru industria alimentara si farmaceutica conform normativelor de igiena sunt profile sanitare din PVC si panouri sandwich termoizolante.

Rolul profilelor sanitare

Profilele sanitare din PVC sunt utilizate la amenajarea camerelor frigorifice pentru a oferi igiena necesara prin inlaturarea colturilor si muchiilor drepte, greu de curatat, pentru a asigura etanseitate si a minimiza pierderile termice la imbinarea panourilor pentru pereti, podea si tavan si pentru un aspect placut. Aceste profile sunt construite din PVC si se comercializeaza in mai multe variante de culoare, cele mai uzuale fiind RAL 9002 (alb gri) si RAL 9010 (alb pur).

RAL este cel mai popular standard european prin care se definesc culori standard pentru vopseluri si suprafete. Culorile RAL sunt utilizate in arhitectura, constructii, industrie si siguranta rutiera. O prezentare a culorilor RAL cat mai apropiata de realitate o gasiti pe siteul: http://ralcolor.com/

Gama de profile sanitare contine piese pentru colturi la podea, pe perete (interioare si exterioare), la tavan si accesorii de montaj si mascare:

  • plinta pentru marginile de la baza camerei frigorifice cu inchideri numite capete de plinta
  • profile de colt din PVC pentru colturile verticale si pentru tavanul camerei frigorifice
  • profile de prindere din PVC si aluminiu pentru fixarea profilelor de colt
  • coltare interioare si exterioare, colturi pe 3 directii (doi pereti si tavan sau podea)

Profilele sanitare se utilizeaza in constructia camerelor frigorifice de refrigerare si congelare (carne, peste, lactate, etc), depozite de legume-fructe, depozitelor pentru industria farmaceutica etc.

Profilele sanitare sunt realizate din PVC, avand in compozitie rasini termoplastice de calitate superioara, respectand normele in vigoare din domeniu (Ordinul Ministerului Sanatatii nr 976 / 16.12.1998). Profilele sanitare se utilizeaza impreuna cu toate accesoriile necesare (coltare exterioare si interioare, capete plinta) pentru o buna executare a instalarii.

Montaj profile sanitare

Montaj Profile Sanitare

Avantajele profilelor sanitare

  • acoperirea rosturilor la imbinarea dintre panouri
  • aspectul estetic deosebit
  • usor de curatat pentru a putea pastra o igiena cat mai stricta
  • montajul facil

Categorii de profile sanitare

1. Placi PVC – utilizate la renovarea rapida si ieftina a interiorului peretilor camerelor frigorifice.

2. Coltare sanitare – cu nervuri moi pentru a le fixa pe perete pe suporti din aluminiu sau PVC. Acopera colturi interioare intre 2 pereti sau perete si tavan.

3. Canale de podea – intalnite sub diverse forme: cu margini rotunjite si nervuri moi pentru o mai buna aderenta la sol, ceea ce nu permite patrunderea mizeriei sub profil

4. Plinte – sisteme de protectie a podelei in mediile industriale. Profilele sunt de 200 si 300 mm inaltime si au scopul de a proteja peretii si panourile de impacturi ale stivuitoarelor si carucioarelor. Ambele sisteme sunt complet echipate cu imbinari de colt si de capat de plinta.

5. Sistem antisoc – sistem de protectie pentru pardoseli si pereti, destinate utilizarii in medii industriale alimentare sau farmaceutice, sau depozitele frigorifice. Sistemul este realizat dintr-un material elastic cu proprietati antisoc si prevazut cu accesorii de racordare.

6. Sistem modular de profile si garnituri pentru ansamblarea tocului usii si sistem de profile pentru inchiderea panourilor.

7. Accesorii pentru panouri – profile de fixare, accesorii pentru finisare panou, o serie de profile pentru racordarea placilor PVC.

8. Profile in T – utilizate pentru suspensiile de tavan. Acestea sunt din aluminiu, vopsite in alb si complet echipate cu piulite din otel acoperite cu plastic, utilizate in calitate de bariera termica. Profile usoare sau grele pot fi alese in functie de rezistenta la rupere necesara.

9. Amortizoare – o gama larga de amortizoare pentru vitrine frigorifice, usi, panouri si pereti. Modelele pot fi alese in functie de design, material, aplicatii si dimensiuni. Intreaga gama este prevazuta cu accesorii de fixare, conexiuni de colt si de capat.

10. Amortizoare de podea – distantiere pentru dulapuri frigorifice si pereti ai camerelor frigorifice, ideal pentru supermarket-uri. Acest sistem este prevazut cu racorduri de colt si accesorii de fixare.

11. Sistem de acoperire frigider – sistem complet de profile si accesorii pentru usi glisante din sticla a vitrinelor frigorifice. Aceste produse sunt realizate din PVC antisoc si prevazute cu accesorii pentru a asigura o buna izolare si pentru a economisi energie. O sina inferioara este instalata pentru a permite deschiderea si inchiderea usoara a usilor.

In magazinul nostru online gasiti o gama diversificata de profile sanitare din PVC produse in Italia.