Perdea PVC

Perdea PVC industriala

Ce este perdeaua PVC?

O perdea PVC se prezinta sub forma de fasii colorate, transparente sau opace, de diverse latimi: 100 mm, 200 mm, 300 mm, fabricate dintr-un material siliconic.
In general, fasiile de perdea PVC sunt ambalate la role de 50 metri.

Ce rol are o perdea PVC?

Rolul perdelei PVC este de a separa cu o minima pierdere termica doua incinte, sau o incinta ce comunica cu exteriorul printr-un gol de usa cu trafic intens. Altfel spus, perdeaua PVC are rolul unei bariere termice, blocand suplimentar trecerea prafului, fumului, insectelor etc.

Avantajul major este ca in cazul camerelor frigorifice sau a depozitelor, pe perioada de lucru cu trafic intens, usile pot ramane deschise pentru a creste viteza si eficienta activitatii, dar si de a scade uzura acestora. Golurile de usa prevazute cu perdea PVC nu vor permite transferul termic dintr-o incinta in alta, pastrand totodata un mediu de lucru curat.

Caracteristici perdea PVC industriala

Latimea fasiei – latimile mici (100 mm) sunt adecvate trecerii personalului uman, latimile medii si mari (200-300 mm) sunt adecvate trecerii utilajelor si a animalelor
Transparenta – ofera personalului posibilitatea de a vedea dincolo de golul de usa, ceea ce permite evitarea accidentelor.
Culoarea – pentru aspect placut, pentru a crea efectul de umbra si diferentierea tipului de perdea

Avantajele utilizarii de perdea PVC

 1. Reducerea costurilor cu energia consumata pentru climatizarea spatiului
 2. Materialul siliconic ofera fasiilor din PVC o maleabilitate care se traduce in rezistenta la rupere, mai ales atunci cand trec utilaje sau animale
 3. Rezistenta la gama larga de temperaturi – benzile de perdea PVC rezista intr-o gama generoasa: -25°C – +50°C. In domeniul frigorific exista perdele pentru temperaturi de refrigerare si perdele pentru temperaturi de congelare
 4. Vizibilitatea – doar in cazul perdelelor PVC transparente
 5. Accesibilitate – oamenii, animalele si utilajele pot trece cu usurinta
 6. Costuri mici de achizitie si montaj
 7. Izolare fonica si reducerea efectelor razelor UV
 8. Usurinta la montare, demontare si la curatare
 9. Protectie impotriva prafului, fumului, insectelor

Domenii de utilizare perdea PVC

 1. camere frigorifice de refrigerare si congelare
 2. masini frigorifice
 3. depozite agricole si zootehnice (grajduri, ferme, staule)
 4. depozite de legume-fructe
 5. depozite farmaceutice
 6. hale industriale
 7. saune, piscine
 8. pentru separarea spatiilor
 9. in gospodarii: garaje, cusca caine

Cum se monteaza perdeaua PVC?

Montaj Perdea PVC

Pentru un montaj corect, conform normelor de igiena impuse in industria alimentara, usor demontabil si usor de intretinut sunt necesare siruri de carlige si lamele din inox.

 1. Lamelele de inox se monteaza la un capat al fiecarei fasii PVC. Aceste lamele permit agatarea fasiei PVC de sirul de carlige din inox care in prealabil a fost montat deasupra golului de usa, pe perete sau pe tavan.
 2. Lamelele se monteaza in pereche, una in fata si una in spate, prinzand intre ele banda de perdea. Prinderea se poate realiza cu popnituri (nu se recomanda deoarece miezul acestora s-ar putea sa rugineasca) sau cu surub si piulita din inox (recomandat). Ansamblul surub cu piulita poate fi desfacut usor si refolosit in cazul in care este necesara schimbarea unei fasii PVC.
 3. Fasiile de perdea PVC se vor suprapune foarte putin (cativa milimetri) la agatarea lamelelor una langa alta. Daca se doreste o suprapunere mai generoasa, atunci lamela urmatoare va fi agatata intotdeauna cu un carlig inapoi.

Perdeaua PVC si accesoriile de montaj le gasiti in magazinul nostru online: www.frigotehnie.ro