Instrumente de masura si control

Produse noi

Instrumente de masura si control

Instrumente de masura si control utilizate in tehnica frigului casnic, comercial (alimentar) si industrial:

  • Termometre analogice si digitale pentru camere frigorifice, vitrine frigorifice, depozite legume-fructe, depozite farmaceutice etc
  • Ph-metre pentru masurarea alcalinitatii si aciditatii lichidelor si produselor
  • anemometre pentru masurarea ...

Instrumente de masura si control utilizate in tehnica frigului casnic, comercial (alimentar) si industrial:

  • Termometre analogice si digitale pentru camere frigorifice, vitrine frigorifice, depozite legume-fructe, depozite farmaceutice etc
  • Ph-metre pentru masurarea alcalinitatii si aciditatii lichidelor si produselor
  • anemometre pentru masurarea vitezei vantului in incaperi si tubulaturi de ventilatie
  • Higrostate pentru comanda echipamentelor de umidificare de deumidificare, functie de valoarea relativa a umiditatii
  • Multimetre pentru masurarea parametrilor electrici
CITESTE TOT!

Instrumente de masura si control Contine 4 produse.

Subcategorii

  • Anemometre

    Anemometrele sunt aparate pentru masurarea vitezei vantului.
    Anemometrele pot fi fixe sau portabile.
    Anemometrele portabile pot fi combinate cu sonde de temperatura si/sau umiditate.

  • Camere de termoviziune

    Ce sunt camerele de termoviziune?
    Sunt echipamente pentru masurarea si inregistrarea caldurii. Cu aceste echipamente se poate detecta foarte repede pierderea de caldura dintr-un sistem: constructii, sisteme electrice, instalatii termice si frigorifice.

  • Detectoare pierderi freon

    Detectoare pierderi de agent frigorific (freon) de tip electronic sau pe baza de substanta de contrast. Detectoarele de freon va ajuta sa localizati fisurile din instalatiile frigorifice.

  • Higrometre

    Higrometrele (umidometre) sunt instrumente de masura pentru aflarea cantitatii de umiditate din atmosfera. Valoarea indicata de higrometru este umiditatea relativa a aerului.
    Umiditatea relativa este raportul dintre cantitatea de vapori de apa din aer la un anumit moment dat si valoarea maxima posibila (umiditatea absoluta), valoare exprimata in procente.
    Umiditatea este foarte importanta in meteorologie dar si in climatizare (locuinte, birouri, laboratoare, spatii indutriale, etc) din considerente de confort si sanatate.
    Initial higrometrele au avut ca element traductor firul de par (uman sau de cal), numindu-se higrometre cu fir de par.
    Higrometrele moderne sunt electronice si sunt de tip: capacitiv, rezistiv si electrolitic.

  • Inregistratoare

    Inregistratoarele sunt instrumente de masura a temperaturii, umiditatii si/sau presiunii ce permit demonstrarea controlului calitatii. Pot emite rapoarte de masuratori pentru a fi atasate la documentatia de transport sau cea de depozitare.
    Inregistratoarele sunt echipate cu memorii nevolatile (ce nu se sterg), valorile masurate se pastreaza chiar daca instrumentul are bateriile epuizate sau nu este alimentat cu tensiune.
    Unele inregistratoare sunt echipate cu imprimanta pentru a se emite raport al calitatii.
    Unii producatori de inregistratoare ofera soft pentru analiza datelor masurate de instrument.

  • Manometre si baterii

    Manometre si baterii de freon pentru introducerea si masurarea presiunii agentului frigorific dintr-o instalatie frigorifica de tip: aer conditionat, casnic (frigidere), comercial (vitrine frigorifice) si industrial (camere frigorifice).

  • Multimetre si clampmetre

    Multimetrul este un instrument electronic de masurare a parametrilor electrici: tensiune, curent, rezistenta, capacitate etc.
    Initial multimetrele au fost construite in varianta analogica dar avansarea tehnicii a permis realizarea de instrumente de masura multa mai performante si mai sigure in varianta digitala. Multimetrul digital este cunoscut printre specialisti si dupa acronimul DMM (digital multimeter).

    Clampmetrele pot masura curenti de intensitate mare fara a fi necesara intreruperea circuitului.

  • pH metre

    Majoritatea reactiilor chimice si biologice sunt guvernate de activitatea ionilor de hidrogen. Pentru aceasta s-a introdus notiunea de pH care este definita ca logaritmul zecimal cu semn schimbat al concentratiei de ioni de hidrogen. Gama uzuala de valori pentru pH este 0-14 unde valorile 0-7 corespund solutiilor acide (concentratie mare de ioni de hidrogen) iar gama valorilor 7-14 corespunde solutiilor bazice (alcaline), valoarea 7 se considera valoare neutra.
    Un pH-metru este un dispozitiv pentru masurarea pH-ului. ph-metrul contine 2 electrozi: un electrod de lucru (indicator) si un electrod de referinta. ph-metrul masoara diferenta de potential dintre cei 2 electrozi si apoi converteste in unitati pH.
    In foarte multe procese de productie din diverse ramuri industriale este necesara masurarea valorii pH si enumeram cateva exemple: industria alimentara, industria farmaceutica, agricultura etc.
    Valori pH pentru diverse solutii cu care intram in contact: acid gastric (1,5-2), suc de lamaie (2,4), otet (2,9), vin (3), lapte (6,5), saliva (6,5-7,4), apa distilata (7), apa marii (8) etc.

  • Tablouri de comanda

    Tablourile de comanda asigura monitorizarea temperaturii si a umiditatii din camerele frigorifice si depozite.
    In functie de valorile masurate in incinte, decide si actioneaza asupra instalatiei de racire pentru a corecta parametrii monitorizati functie de dorinta utilizatorului.

    Tablourile de comanda ofera functii suplimentare:
    1. controlul iluminatului din incinta (camera frigorifica, depozit etc)
    2. transmiterea la distanta prin fir sau wireless a datelor masurate si a starii instalatiei de racire
    3. sistem de alarmare vizuala si auditiva

  • Termometre

    Termometre si higrometre analogice si digitale

  • Termostate, sonde

    Termostate digitale, electronice si mecanice pentru o gama larga de temperaturi, indiferent de aplicatie

Se afişeaza 1-4 din 4 articole
Se afişeaza 1-4 din 4 articole