Echipamente crioterapie

Produse noi

Echipamente crioterapie

Crioterapia este o forma de tratament care implica utilizarea temperaturilor extreme pentru a obtine beneficii terapeutice. Termenul "crioterapie" provine din cuvintele grecesti "kryos," care inseamna "frig," si "therapeia," care inseamna "tratament." Acest tip de terapie se poate realiza in mai multe moduri, inclusiv prin aplicarea directa a te...

Crioterapia este o forma de tratament care implica utilizarea temperaturilor extreme pentru a obtine beneficii terapeutice. Termenul "crioterapie" provine din cuvintele grecesti "kryos," care inseamna "frig," si "therapeia," care inseamna "tratament." Acest tip de terapie se poate realiza in mai multe moduri, inclusiv prin aplicarea directa a temperaturilor scazute pe piele sau prin expunerea corpului in camere sau cabine cu temperatura scazuta.

CITESTE TOT!

Echipamente crioterapie Nu exista produse in cadrul acestei categorii.

Subcategorii

  • Consumabile

    Azotul lichid este o substanta lichida extrem de rece, ce are o temperatură de circa -196°C, la presiune atmosferica normala. Are numeroase utilizări in diverse domenii, cum ar fi medicina, cercetarea stiintifica, industria alimentara, inginerie etc. Este totodata consumabilul principal pentru majoritatea tipurilor de echipamente de crioterapie. Poate fi pastrat si transportat fie in vase speciale (Dewar) la presiune atmosferica, fie in vase sub presiune (stocatoare).

  • Crioterapie generala

    Crioterapia generala presupune aplicarea unor temperaturi extrem de scazute asupra intregului corp, cu scopul obtinerii unui soc termic scurt si controlat asupra organismului. Acest lucru se poate face in mai multe moduri, de la efectuarea bailor reci cu gheata pana la efectuarea procedurilor in criosauna (cabina deschisa) sau in criocamera (cabina sau camera inchisa).

  • Crioterapie locala

    Echipamentele de crioterapie locala au fost concepute pentru tratamentul local al diferitelor zone ale corpului (fata, scalp, articulatii, muschi etc),  prin aplicarea unui flux de aer rece sau a unui flux de vapori de azot cu temperatura maxima de -120°C sau -130°C. Totodata, dispozitivele ce imbina beneficiile crioterapiei locale cu cele ale masajului sunt considerate de un real ajutor in refacerea muschilor dupa exercitiile fizice, calmarea inflamatiilor si ameliorarea durerilor.