Unelte si Scule

Produse noi

Unelte si Scule

Unelte si scule necesare instalarii si intretinerii instalatiilor frigorifice.

Unelte si Scule Nu exista produse in cadrul acestei categorii.

Subcategorii

 • Aparate de sudura

  Aparate de sudura pentru suduri cu flacara la temperaturi mari a tevii de cupru

 • Cantare

  Cantare pentru controlul cantitatii de freon introdusa sau eliminata dintr-o instalatie frigorifica

 • Indoitoare teava

  Indoitoarele de teava au rolul de a scade costurile atunci cind teava are un traseu sinuos, prin eliminarea fitingurilor de cupru de tip cot si curba si eliminarea operatiilor de sudura.

 • Pompe de condens

  Pompele de condens sunt un tip special de pompa utilizata pentru pomparea condensului (apa) produsa intr-un sistem de aer conditionat sau ventilatie (racire sau incalzire), sistem frigorific, o centrala in condensare etc.
  Condensul produs este dirijat de pompele de condens spre o canalizare, o scurgere sanitara sau un tub pentru eliminarea exterioara a apei. Pompele de condens pot elimina apa la un nivel mai ridicat decat rezervorul pompei.
  In general condensul nu este apa pura ci este contaminata cu praf, microbi, substante chimice sau poate avea o temperatura ridicata. Din aceasta cauza pompa de condens se alege functie de caracteristicile sistemului la care este atasata.

 • Pompe de vid

  Pompele de vid sau vacuum sunt utilizate in frigotehnie pentru evacuarea aerului din instalatia frigorifica inainte de a se introduce freonul. Aerul are efect negativ asupra bunei functionari a unui aer conditionat sau oricare alt echipament frigorific, putand duce chiar la defectarea compresorului (in general cea mai scumpa piesa a unei instalatii frigorifice). Totodata, vidarea are rolul de a confirma profesionistului ca instalatia frigorifica auto, casnica sau comerciala nu are fisuri.

  In aceasta categorie gasiti pompe de vid de diverse dimensiuni si debite, compatibile cu toti freonii: R22, R404, R407C, R410A, R600, R290 etc.

  Pompele de vacuum cu solenoid (electrovalva) au 2 avantaje:
  1. la oprirea pompei, uleiul din pompa nu va fi absorbit de vacuum in instalatia frigorifica
  2. la o cadere accidentala a alimentarii cu curent, electrovalva nu va permite pierderea vacuumului

  Pompa de vid care include vacuumetru va ajuta sa monitorizati etansietatea instalatiei dupa realizarea vacuumului.

 • Recuperatoare freon

  Recuperatoare freon (statie de recuperare freon)

 • Scule

  Scule si unelte pentru frigotehnie

 • Taietoare si...

  Taietoare de teava din cupru pentru diametre in inch (toli) sau metric. Debavuratoare pentru tevi de cupru ce elimina bavura formata dupa taierea unei tevi de cupru.

 • Truse bercluit si largit

  Prinderea mecanica a tevii de cupru frigorifice se face prin intermediul bercluirii. Trusele de bercluit sunt manuale, automate sau excentric pentru tevi frigorifice cu diametre in inch (toli) sau metric. Trusele de bercluit pot prezenta si elemente pentru largirea tevii, necesare atunci cand doriti sa faceti o sudura si va lipseste un anumit fiting de cupru