Aliaje de sudura

Produse noi

Aliaje de sudura

Lipirea moale si lipirea tare (brazarea) se face intre 2 suprafete din materialul de baza cu ajutorul unui material de adaos.
Lipirea moale si brazarea (lipirea tare) sunt procesele prin care la o anumita temperatura materialul de adaos se gaseste in stare lichida (topit) iar materialul de lipit (materialul de baza) este in stare solida. Tempera...

Lipirea moale si lipirea tare (brazarea) se face intre 2 suprafete din materialul de baza cu ajutorul unui material de adaos.
Lipirea moale si brazarea (lipirea tare) sunt procesele prin care la o anumita temperatura materialul de adaos se gaseste in stare lichida (topit) iar materialul de lipit (materialul de baza) este in stare solida. Temperatura la care materialul de adaos este in stare lichida (topit) este sub punctul de topire a materialului de baza. La lipire materialul de lipit (adaosul) este topit si umezeste suprafetele materialului de baza ce urmeaza a fi lipit.
Aceste procese (lipirea si brazarea) sunt de obicei aplicate pe metale, dar pot fi aplicate si pe nemetale.
Aliajele de lipit (materiale de adaos) au intotdeauna o compozitie chimica diferita de compozitia materialului de baza.
Lipirea moale este procesul in care materialul de adaos are o temperatura de topire pana in 450 grade Celsius.
Lipirea tare sau brazarea (sudura prin lipire) este procesul in care materialul de adaos are o temperatura de topire peste 450 grade Celsius.
Inainte de a se executa operatia de lipire, suprafetele materialului de baza trebuie curatate de praf, ulei, oxizi. Curatarea se realizeaza mecanic (pasla abraziva, perie de sarma etc) sau chimic (solutii decapante).
Sudarea este procesul de impreunare a 2 materiale (metalice sau termoplastice), utilizand caldura sau presiunea, cu sau fara ajutorul unor materiale de adaos.

Sudarea prin topire este imbinarea realizata in urma schimbarii de faza (topire) a materialului de baza.

CITESTE TOT!

Aliaje de sudura Contine 15 produse.

Se afişeaza 1-15 din 15 articole
Se afişeaza 1-15 din 15 articole