Consumabile si accesorii

Produse noi

Consumabile si accesorii

Pentru instalarea si service-ul de echipamente aer conditionat casnic, comercial sau auto si instalarea si mentenanta oricarui echipament frigorific casnic, comercial sau industrial este necesara o gama de produse cu rol de conectare a componentelor frigorifice (tevi de cupru, izolatie), cu rol de curatare si igienizare, cu rol de ungere (uleiur...

Pentru instalarea si service-ul de echipamente aer conditionat casnic, comercial sau auto si instalarea si mentenanta oricarui echipament frigorific casnic, comercial sau industrial este necesara o gama de produse cu rol de conectare a componentelor frigorifice (tevi de cupru, izolatie), cu rol de curatare si igienizare, cu rol de ungere (uleiuri), cu rol de imbinare (aliaje de sudura, fitinguri) etc.
In aceasta categorie sunt si accesorii care ajuta la conectarea la o instalatie frigorifica pentru a putea efectua masuratori, incarcari cu freon sau ulei cum ar fi: furtunuri, robineti, cuple.

CITESTE TOT!

Consumabile si accesorii Contine 3 produse.

Subcategorii

 • Agenti frigorifici

  Agentii frigorifici sunt substante folosite ca agent de lucru in instalatiile frigorifice casnice, comerciale si industriale cu rolul de a transporta caldura de la un mediu la altul

 • Aliaje de sudura

  Lipirea moale si lipirea tare (brazarea) se face intre 2 suprafete din materialul de baza cu ajutorul unui material de adaos.
  Lipirea moale si brazarea (lipirea tare) sunt procesele prin care la o anumita temperatura materialul de adaos se gaseste in stare lichida (topit) iar materialul de lipit (materialul de baza) este in stare solida. Temperatura la care materialul de adaos este in stare lichida (topit) este sub punctul de topire a materialului de baza. La lipire materialul de lipit (adaosul) este topit si umezeste suprafetele materialului de baza ce urmeaza a fi lipit.
  Aceste procese (lipirea si brazarea) sunt de obicei aplicate pe metale, dar pot fi aplicate si pe nemetale.
  Aliajele de lipit (materiale de adaos) au intotdeauna o compozitie chimica diferita de compozitia materialului de baza.
  Lipirea moale este procesul in care materialul de adaos are o temperatura de topire pana in 450 grade Celsius.
  Lipirea tare sau brazarea (sudura prin lipire) este procesul in care materialul de adaos are o temperatura de topire peste 450 grade Celsius.
  Inainte de a se executa operatia de lipire, suprafetele materialului de baza trebuie curatate de praf, ulei, oxizi. Curatarea se realizeaza mecanic (pasla abraziva, perie de sarma etc) sau chimic (solutii decapante).
  Sudarea este procesul de impreunare a 2 materiale (metalice sau termoplastice), utilizand caldura sau presiunea, cu sau fara ajutorul unor materiale de adaos.

  Sudarea prin topire este imbinarea realizata in urma schimbarii de faza (topire) a materialului de baza.

 • Cuple auto

  Cuple rapide auto necesare pentru umplerea sau completarea instalatiei de aer conditionat auto sau pentru masurarea presiunilor freonului (ex: R134A)

 • Curatare, igienizare

  Solutii curatire, igienizare si odorizare a interiorului si exteriorului unei instalatii frigorifice

 • FITINGURI

  Accesorii si piese de legatura pentru tevi de cupru frigorifice cu rolul de a face o prelungire, o schimbare de directie, o derivatie

 • Furtunuri si robineti

  Furtunuri cu filet interior sau exterior pentru racordarea la instalatiile frigorifice si la echipamentele de masura (manometre)

 • IZOLATIE TEVI

  Izolatie termica pentru tevi utilizata in sistemele HVACR (incalzire, aer conditionat, frigotehnie), izolatie termica pentru sistemele de energie solara si izolatie fonica pentru izolarea de camere, incinte si tevi.

  Izolatia termica pentru tevi are rolul de a reduce transferul caldurii prin contact sau radiatie spre alte obiecte, si diminueaza pierderile de temperatura ale agentului ce circula prin tevi. Izolatia termica va creste randamentul echipamentului de racire sau incalzire, totodata tevile vor putea avea trasee mai lungi. Tevile izolate pot fi expuse variatiilor de temperatura exterioara dar si radiatiilor solare fara a afecta temperatura agentului ce circula prin ele.
  Izolatia termica este sub forma de tuburi cu lungimea de 2 metri sau sub forma de saltea (placa) izolatoare adeziva sau neadeziva.

  Izolatia fonica pentru tevi de scurgere si canalizare urbana si industriala,izolarea peretilor si podelelor.

 • Piese aer conditionat

  Piese si accesorii aer conditionat: console de perete, console de tavan, console de podea, kituri de montaj, banda de matisat, tub condens, alte materiale

 • Suporti aer conditionat

  Suportii de aer conditionat, cunoscuti si sub denumirea de console aer conditionat, pot fi din tabla sau PVC. Suporta greutati de pana la 250 kg pe set. Sunt adecvati pentru montajul unitatii exterioare de aer conditionat pe perete, tavan sau podea.

  Suportii metalici de aer conditionat pot fi ficsi sau rabatabili, vopsiti in camp electrostatic sau doar galvanizati, cu grosime a tablei de minim 1,5 mm.

  Producatorii de echipamente de aer conditionat recomanda ca in spatele unitatii externe sa ramana o distanta de minim 10 cm fata de perete. Aceasta distanta asigura o mai buna ventilare a condensatorului ce conduce la un randament mai bun si o perioada de exploatare mai lunga a echipamentului.

 • Teava cupru

  Teava cupru frigorifica pentru instalatii frigorifice si montaj aer conditionat cu un inalt grad de puritate.
  Teava de cupru se comercializeaza la colac si la bara, izolata si neizolata si poate fi moale sau dura.

  Tipuri de teava cupru comercializate:
  1. teava de cupru frigotehnie - se conecteaza toate componentele si elementele de linie dintr-o instalati frigorifica (vitrina frigorifica, camera frigorifica, pompe de caldura etc). Se utilizeaza in general teava neizolata la colac si la bara
  2. teava cupru aer conditionat - tevi izolate din cupru, la colac, pentru montajul echipamentelor de aer conditionat. Teava conecteaza unitatea de condensare cu unitatea de vaporizare a instalatiei de aer conditionat.

 • Uleiuri

  Uleiuri utilizate in industria frigorifica: ulei pentru compresoare auto, ulei compresoare casnice si industriale, ulei pompa vid etc

Se afişeaza 1-3 din 3 articole
Se afişeaza 1-3 din 3 articole